Wednesday 3 November 2010

Χριστουγεννιάτικη Μαγεία...

Καλησπέρα σας!!! Επίσημα είμαστε στις  51  ημέρες πρίν τα αγαπημένα Χριστούγεννα!!!


Ετοιμάζομαι να στολίσω το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας αυτό ή το επόμενο σ/κ... για να συνηθίζουμε και να ευχαριστιόμαστε!!! Θα κάνουμε ατμόσφαιρα με τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα φωνάξουμε τη γιαγιά και τον παππού για βοήθεια, θα ψήσουμε κεικ ή κουλουράκια και θα στολίσουμε το ΔΕΝΤΡΟ!!!



Έτσι για να μυρίσει το σπίτι μας Χριστούγεννα βρε παιδί και να αγωνιούμε για τα δώρα του Αη Βασίλη την Πρωτοχρονιά...(μεταξύ μας εμάς μας φέρνει και τα Χριστούγεννα!!!)!!!!!


Για την βεράντα μας όμως; Τι προτείνεται;;;;


Ο στολισμός του κήπου ή της βεράντας μας είναι απαραίτητος, για να αισθανθούμε έντονα το κλίμα των Χριστουγέννων, ιδιαίτερα εάν υπάρχουν και παιδιά στην οικογένεια που περιμένουν να ζήσουν την μαγεία  των εορτών. Δεν παίζει ρόλο εάν έχουμε μικρή ή μεγάλη βεράντα ή και καθόλου, εάν μένουμε σε μονοκατοικία ή διαμέρισμα, σημασία έχει να υπάρχει καλή διάθεση και φαντασία.


Είναι, εξάλλου, ευχάριστο και για εμάς που απολαμβάνουμε το στολισμό από το ζεστό μας σπίτι (και αν είμαστε από τους τυχερούς από το τζάκι μας), αλλά και για τους γείτονες και τους επισκέπτες που σίγουρα θα έρθουν να μας δουν τις γιορτινές αυτές μέρες και να θαυμάσουν τις δημιουργίες μας. Τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλα τα μπαλκόνια είναι στολισμένα, και τώρα πια πριν ακόμα βγει ο Νοέμβρης ξεκινούν με ανυπομονησία, έστω και με απλά λαμπάκια, τον στολισμό, δίνοντας έτσι γιορτινή ατμόσφαιρα.


Στην βεράντα


Το πιο απλό είναι να αγοράσετε λαμπάκια σε ειδικούς σωλήνες, αδιάβροχους, και να τους στερεώσετε στα κάγκελα σας. Λαμπάκια ριχτά σαν κουρτίνες μπορείτε να βάλετε στους τοίχους τις βεράντας ή ακόμα και στην μπαλκονόπορτα. Μπορείτε, επίσης, να τα πλέξετε σε δεντράκια ή φυτά, ώστε να λαμπιρίζουν τη νύχτα. Αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, αγοράστε ένα μικρό έλατο σε δέντρο και στολίστε το. Ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα το δεντράκι θα σας μείνει και με μικρή φροντίδα θα το έχετε και του χρόνου ακόμη μεγαλύτερο. Αυτό που, επίσης, δείχνει πολύ όμορφα από μακριά είναι να στερεώσετε μια σειρά από φωτάκια γύρω από τις μπαλκονόπορτες και τις πόρτες, δίνοντας μια παραμυθένια διακόσμηση στο σπίτι σας. Ένας φωτισμένος άγιος Βασίλης, ένα ελαφάκι ή ένας χιονάνθρωπος που τάρα πια υπάρχουν και με κίνηση με ηλεκτρικό ρεύμα (σε πολύ οικονομικές τιμές), θα δώσουν άλλο χαρακτήρα στη βεράντα σας. Εάν έχετε πέργολες, πλέξτε ανάμεσα στις γιορτινές μπάλες και φωτάκια, καθώς και γιρλάντες. 


Στα τζάμια μπορούμε να σχεδιάσουμε χριστουγεννιάτικες εικόνες, με έντονα χρώματα ή με παραστάσεις που μοιάζουν σαν να είναι φτιαγμένες από χιόνι. Για το κήπο προμηθευτείτε λαμπάκια αδιάβροχα, ειδικά για υγρασία και βροχή. Προτιμήστε να τα αγοράσετε από αξιόπιστο μαγαζί, προς αποφυγή βραχυκυκλώματος ή ηλεκτροπληξίας. 


Οι επιλογές είναι πολλές, προτιμήστε. όμως, χρώματα αρμονικά και αποφύγετε να μπερδέψετε όλα τα χρώματα μαζί, πράγμα που θα κάνει το στόλισμα υπερβολικό. Αν θέλετε μπορείτε να προμηθευτείτε και έναν χρονοδιακόπτη, που με τη δύση του ήλιου τα φωτάκια σας θα ανάβουν αυτόματα, ακόμα και αν δεν είστε στο σπίτι. Αν έχετε κάγκελα στον κήπο, μπορείτε να κρεμάσετε πλαστικές γιρλάντες πλέκοντας τα φωτάκια δίνοντας έτσι μια ευχάριστη νότα στον περίβολο του σπιτιού. Στην περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε τη διαδικασία στολισμού, υπάρχουν έτοιμα στολισμένα δέντρα για τον κήπο ή τη βεράντα σας. Ενώ φωτεινοί νάνοι, αστέρια και κρεμαστά, που ηχούν με το αεράκι σε γιορτινές φιγούρες, θα κάνουν το χώρο σας ξεχωριστό.


Διακοσμητικά κεριά και φαναράκια


Τα φαναράκια και τα κεριά έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες, τόσο για το εσωτερικό, όσο και για το εξωτερικό του σπιτιού. Για τους εξωτερικούς χώρους αγοράστε φαναράκια που θα βρείτε φτηνά στα καταστήματα. H τιμή τους αυξάνεται ανάλογα με το  μέγεθος. Κρεμάστε τα στη βεράντα, στις σκάλες και στα κάγκελα, προσέξτε, όμως, να είναι κλειστά για να μην σβήνουν από τον αέρα και φυσικά για αποφυγή ατυχήματος. Για αυτούς που φοβούνται, υπάρχουν φαναράκια με μπαταρίες, που δίνουν την ψευδαίσθηση της φλόγας και μπορούν να μείνουν άφοβα έξω για πολλές ώρες χωρίς την επιτήρησή σας. Όταν είναι όλα στολισμένα τις γιορτές, το μυαλό μας πηγαίνει στα παιδικά μας χρόνια, τότε που όλα ήταν πιο αθώα και νιώθαμε πιο έντονα το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ας δημιουργήσουμε όλοι μας για λίγες μέρες, μια ατμόσφαιρα που θα μας πάει πίσω σε παιδικές, ανέμελες εποχές.


Πηγή: www.noikokyra.gr

4 comments:

  1. Καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα!!!

    Γρηγορία

    ReplyDelete
  2. les bre filenada na stolisoume toso nwris?? egw skeftomoun tis prwtes imeres tou December....
    me bazeis stin priza twra...
    aaaaxxxx anypomonw na er8oun ta Xristougenna!!!!

    ReplyDelete
  3. Εννοείται πως θα στολίσουμε τόσο νωρίς... εγώ ανυπομονώ!!!

    ReplyDelete
  4. koritsia egw ksekinisa idi sto sxoleio...kai sk kai ta spiti

    ReplyDelete

Share |