Wednesday 13 October 2010

It's beginning to look a lot like Christmas..

Αν και νωρίς...

Ανυπομονώ για αυτά τα Χριστούγεννα!!!!Είναι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου!!!

Καμία Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δεν είναι ολοκληρωμένη  αν δε μυρίσει το σπίτι κουλουράκια!!  Τουλάχιστον εγώ δεν την λογίζω σαν Χριστυγεννιάτικη!!! Βρήκα λοιπόν μια συνταγή εύκολη, την οποία μπορούμε να κάνουμε μαζί με τους μικρούς μας αγγέλους…θα προσπαθήσω με τη μικρή Πηνελόπη να την κάνω φέτος…αν και φαντάζομαι πως μάλλον θα γεμίσουμε τον τόπο αλεύρια!!!  



Έτοιμα σε: 1 ώρα και 20 λεπτά

Γίνονται καμιά 25 αρια κουλουράκια

ΥΛΙΚΑ
2/3 κούπας βούτυρο μαλακό ή λιωμένο
3/4
κούπας ζάχαρη
1
κ.γ. βανίλια vanilla extract
1
μεγάλο αυγό
2
κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2
κ.γ. baking powder
1/4
κ.γ. αλάτι


ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο
  2. Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή .
  3. Προσθέτουμε την βανίλια και το αυγό και χτυπάμε καλά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  5. Τοποθετούμε τη ζύμη  σε έναν επίπεδο δίσκο και το καλύπτουμε με μεμβράνη  και το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα.
  6. Ρίχνουμε στην επιφάνεια που θα απλώσουμε τη ζύμη αλεύρι και ζάχαρη άχνη και απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου μισό εκατοστό και χρησιμοποιούμε τα κουπ πατ  για να κόψουμε τα κουλουράκια στο επιθυμητό σχήμα.  
  7. Τα τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος στο ταψί και στο φούρνο  και ψήνουμε 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  8. Περιμένουμε 2-3 λεπτά πρίν τα βγάλουμε από το ταψί για να κρυώσουν.
  9. Αν θέλουμε τα διακοσμούμε με γλάσο ή σοκολάτα!
ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ!!! 

4 comments:

  1. Συγχαρητήρια για το πολύ όμορφο ιστολόγιο σου! :)
    Καλή ιδέα τα κουλουράκια! Θα δοκιμάσουμε τη συνταγή σου αλλά περιμένουμε κι άλλες συνταγές!!
    Αρετή

    ReplyDelete
  2. Θέλετε συνταγή για σαλάμι γλυκό δοκιμασμένο???

    Γρηγορία

    ReplyDelete
  3. Εννοειται!!!Ασε που οταν ειναι να τα κανω θα σε φωναξω να αλευρωθουμε ολες μαζι!!!!

    ReplyDelete
  4. Περιμένοντας με μεγάλη χαρά την πρόσκλησή σας... πάρτε την συνταγή...

    Λοιπόν για το γλυκό χρειαζόμαστε...

    750 γρ. πτι μπερ (και λίγο περισσότερο να έχεις χρειάζονται, για να μην είναι νερουλή η ζύμη)

    1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη

    2 κουταλιές τις σούπας κακάο (εγώ έβαλα ρόφημα σοκολάτας που είναι πιο γλυκό για να μην πικρίσει το γλυκό)

    125 γραμμάρια μαργαρίνη

    1 ποτήρι του κρασιού λικέρ (μπορεί και λίγο περισσότερο εγώ ραντίζω και τα μπισκότα με το λικέρ έξτρα)

    2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα (κατά προτίμηση εβαπορέ)

    2 κρόκους αυγού

    Καταρχήν σπάς τα πτι μπερ σε κομματάκια και τα βάζεις σε ένα μπολ... εγώ τα ραντίζω όπως κάθονται εκεί σπασμένα με το λικέρ για να ποτίσουν την μυρωδιά

    Μετά ζεσταίνεις το βούτυρο πάρα πολύ... δεν το λιώνεις απλά, το βάζεις σε κατσαρολάκι και γίνεται σαν λάδι, για να ρίξεις μετά μέσα τους κρόκους και να τους παστεριώσεις (=αν "αν" λέω έχουν σαλμονέλα με την υψηλή θερμοκρασία του βουτύρου την ψοφάμε)

    Ρίχνεις μέσα τους κρόκους στο βούτυρο και δεν τους κοιτάς τους χτυπάς γρήγορα με ένα πιρούνι ή το χτυπητήρι που φτιάχνουμε μαρέγκα γιατί αλλιώς θα γίνουν μελάτα αυγά...

    Μέσα εκεί ρίχνεις τη ζάχαρη, το γάλα, όσο λικέρ περίσσεψε και το κακάο (σοκολάτα)

    Μετά αυτό το συνονθύλευμα το ρίχνεις μέσα στο μπολ που είχες τα μπισκότα και ανακατεύεις... αν το δεις πολύ υγρό σπάς λίγα περισσότερα μπισκότα και ρίχνεις επιπλέον.

    Όταν πάει παντού ή το μοιράζεις σε δύο, ή όπως είναι όλο φτιάχνεις ένα μεγάλο μπαστούνι (ή αντίστοιχα δυο μικρότερα) το τυλίγεις σε διαφανή μεμβράνη (είναι πολύ πιο υγιεινό από το αλουμινόχαρτο) και το βάζεις ή στην κατάψυξη ή στο ψυγείο πάνω από 3-4 ώρες...

    μμμ νοστιμιά... Καλή επιτυχία!!!

    Γρηγορία

    ReplyDelete

Share |